Erten Elektronik
Erten Elektronik
BAŞKAN YALÇIN’DAN İLÇEYİ KORUYAN ADIM

BAŞKAN YALÇIN’DAN İLÇEYİ KORUYAN ADIM

ABONE OL
31 Ağustos 2024 22:47
BAŞKAN YALÇIN’DAN İLÇEYİ KORUYAN ADIM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ilçede maden arama başvurusu yapan firmalara vatandaşların taleplerini dikkate alarak ret cevabı vereceklerini açıkladı.
Vatandaşlardan aldıkları dilekçeleri dikkate aldıklarını ve ilçe menfaatlerini her daim ön planda tutacaklarını belirten Başkan Yalçın açıklamasında; “Son zamanlarda maden sahaları ile ilgili; deprem bölgelerinde Valiliğimiz tarafından geçici ruhsata konu; Şenköy, Bozlu, Yukarıokçular ve Çaksına bölgelerinde kırma taş, kırma eleme ve hazır beton üretim santralleri projelerine izin verilmiştir. Valiliğimiz deprem bölgelerindeki konutların bir an evvel yapılması için böyle bir karar almıştır.
Devletimizin, Valiliğimiz ve Kamunun Hatay’ın yeniden inşasına dönük faaliyetlerini Yayladağı Belediyesi olarak destekliyoruz. Ayrıca depremin yaralarını hızlı şekilde sarmak ve illerimizin yeniden inşası için Belediyemiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanımız Murat Kurum’un liderliğinde süren çalışmalara var gücüyle destek olmaya devam etmektedir. Ancak son günlerde ilçemiz kamuoyunda tartışma konusu olan bazı konulara açıklık getirmek zarureti doğmuş bulunmaktadır. Bilindiği üzere Yayladağı ilçesinin Sungur, Hisarcık, Şakşak, Kulaç, Karacurun, Bozlu gibi mahallelerinde dekoratif kireçtaşı, mermer ocağı, kırma taş tesisi kurmak için Yayladağı İlçesinin tescil dışı alanları, ormanlık bölgeleri ve hazineye ait alanlarda maden işi yapmak için ruhsat alımına dönük ilgili kurumlarımıza başvuru yapmış bazı şirketlerin varlığı dikkatlerimizi çekmektedir. Yayladağı Belediyesi olarak Hatay’ın yeniden yapılanmasına katkı sağlayacak tüm adımları desteklemekteyiz. Bununla birlikte Hatay’ın yeniden inşasına katkısı olmayan ve yaşanılan hassas durumu göz ardı edip; yalnızca şirket karlarına artırmayı amaçlayan firmalara yasal zeminde müsamaha göstermeyeceğimizi ifade etmek isterim.
VATANDAŞLARIMIZIN İPTAL DİLEKÇELERİNİ DİKKATE ALIYORUZ
Yayladağı Belediyesi olarak yasal olarak sorumluluğumuz alanı içerisinde bulunan alanlarda ruhsat taleplerine yönelik yaklaşımımızda öncelikli şartımız deprem bölgelerinin yeniden inşasına katkı sunmak olacaktır. Bunun dışındaki tüm ruhsat alım süreçlerine karşı yasal yönden iptal davalarına başvuracağımızı değerli kamuoyumuzla paylaşmak isteriz. Tekrar hatırlatmak isteriz ki, bölgemizde arama ruhsat taleplerinin ihaleye çıkmadan önce Yayladağı Belediyesi’nden görüş alınması zaruridir.
Örneğin özel bir şirketin aldığı, Sanayi Sitemizin imarlı ifrazlı parçaları, 200’ün üzerinde vatandaşın şahıs parselleri, dini tesisler çeşme kırsal yerleşik alanı da içine alan özel izin alınması gereken bölgeler olduğunu bundan dolayı bu ruhsatların iptalinin yapılması gerektiği dilekçemiz ilgili kamu kurumları ile paylaşmış bulunmaktayız. Göreve geldiğimiz 2021 yılından itibaren Yayladağı Belediyesi olarak tavrımız ilçe topraklarımızı korumak olmuştur. Bunun en önemli kanıtı hazine mallarının vatandaşlara kiralanması konusunda ancak komşu parselin bitişiğinde ki hazine arazisine komşu malikine yapılaşmaya yasak tarımsal faaliyetlere yönelik çalışmalarda izin verilmektedir. Yayladağı Belediyesi olarak Hatay Valiliğimizin kontrolü dışındaki geçici ruhsatlı maden tesislerinin arama izinlerinin iptali için vatandaşlarımızdan aldığımız ilgili dilekçeleri Maden İşleri genel Müdürlüğüne gönderdik ve idareye yürütmeyi durdurma kararı hakkında dava açma hazırlığı içerisindeyiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli