Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Fransa ekonomisinin mali desteği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) iş birliğiyle, Şubat 2023 depremlerinden en çok etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki işlerin sürekliliğini sağlamak ve geçim sağlamak amacıyla yeni bir hibe programının başlatıldığı duyuruldu.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın tanıttığı bu program, depremden doğrudan etkilenen küçük işletmelere yönelik iki kategoride destek sunmayı hedefliyor.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Fransa Hükümeti’nin finansal desteği ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) iş birliğinde Şubat 2023 depremlerinden en çok etkilenen illerde iş sürekliliğinin sağlanması amacıyla yeni bir hibe programına başlanıyor. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerini kapsayan programda geçim kaynaklarının iyileştirilmesi amacıyla iki kategoride destek verilecek.
Birinci kategori; depremden zarar görmüş kadınların ve engellilerin sahip olduğu küçük İşletmelere, kadın ve engelli zanaatkarlara hibe aracılığıyla destek olmak, ikinci kategori ise küçük ölçekli üreticiler için ortak kullanım alanları oluşturmak olarak belirlendi.
Birinci kategoriye Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da faaliyet gösteren ve 10 kişiye kadar istihdam sağlayan, kadınların ve engellilerin sahip olduğu işletmeler ile kadın ve engelli zanaatkarlar başvurabiliyor. İkinci kategoriye ise yine bu illerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlar odaları ve birlikleri ile öncelikli sektörlerle ilgili meslek odaları başvurabilecek.
Program kapsamında desteklenecek öncelikli sektörler arasında yenilikçi ürünler ve yüksek teknoloji içeren değer zincirleri; makine, ekipman ve metal imalatı ve onarımı; ortez ve protez üretimi veya onarımı; rehabilitasyon hizmetleri; tekstil ve giyim; tarım ve gıda üretimi; mobilya imalatı; ayakkabı üretimi; kozmetik ve sabun üretimi; yerel el sanatları ve zanaat ürünleri ile geleneksel, kültürel veya sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş sanatlar yer alıyor.
Küçük işletmelere verilecek birinci kategorideki destek miktarı minimum 50.000 TL ile maksimum 200.000 TL arasında, ortak kullanım tesisi veya ortak çalışma alanı oluşturmak üzere odalara verilecek ikinci kategorideki destek miktarı ise minimum 500.000 TL ile maksimum 7.000.000 TL arasında olacak. 31 Ekim 2024 tarihinde başvuruların kabul edilmeye başlandığı programın son başvuru tarihi ise 30 Kasım 2024.
GENEL
21 Kasım 2024KÖŞE YAZILARI
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024