CHP YAYLADAĞI’NDAN SESLENDİ: “YAYLADAĞI SINIR KAPISI AÇILMALIDIR”

Yayladağı’nda bulunan sınır kapısına giden CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ulaş Karasu, Yayladağı Sınır Kapısı'ndan yetkililere, "Hatay'ı 14 Avrupa ülkesine bağlayan sınır kapısını açın" diye seslendi.
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Ulaş Karasu, CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Servet Mullaoğlu, Nermin Yıldırım Kara, İl Başkanı Hakan Tiryaki ve beraberindeki heyet Yayladağı Sınır Kapısı'na gitti. Yayladağı Kaymakamı Halil Yazıcı ile görüşen heyet, sınır kapısının durumu hakkında bilgi aldı. Yayladağı Gümrük Müdürlüğü önünde açıklama yapan Karasu, "Bu sınır kapısı 2013 yılından itibaren kapatıldı. 11 yıldır kapalı. 11 yıldır bu sınır kapısını Hatay ve Suriye'deki vatandaşlarımız kullanamıyorlar. Yayladağı Sınır Kapısında sadece kişilerin, Türkiye'den Suriye'ye geçenlere izin veriliyor, onun dışında kullanılmıyor. Bu sınır kapısının bir an önce açılması gerekiyor.

“SURİYE İLE İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ İÇİN ADIMLAR ATINIZ”

Suriye Devleti, Esad rejimi ile bir an önce ilişkilerin normalleşmesi gerekiyor. Bu sınır kapısı Hatay'ı, Türkiye'yi, Orta Doğu'yu 14 Avrupa ülkesine bağlıyor. Hatay'ın buna ihtiyacı var, bölgenin buna ihtiyacı var. Şu an Lübnan'daki durum nedeniyle ticaret ilerlemiyor. Burası Lübnan'a 170 kilometre, karayoluyla iki saat uzaklıkta. Filistin'e, Lübnan'a insani yardım göndermekten bahseden iktidarın bu sınır kapısını bir an önce açması gerekiyor. Ürdün, Irak, Lübnan Suriye ile olan sınır kapılarını açtı. Tek sınır kapısını açmayan ülke var o da Türkiye. Bu sınır kapısının açılması hem bölge halkı için hem de akrabalık bağı olan insanlara ciddi anlamda katkı sunacak bölge yeniden ayağa kalkacaktır. Hatay, Suriye krizinden önce lojistikte Türkiye'nin ikinci büyük iliydi. 10 bin civarında tır Hatay'da nakliye gerçekleştiriyordu. Suriye krizi ile üçüncülüğe, deprem ile beşinci sıraya gerilemiş durumda. Hatay'ı zaten önce Suriye krizi, ardından deprem vurdu. Yetkililere buradan sesleniyoruz, bir an önce sınır kapılarını açın, ticareti normelleştirin Hatay'da hayatı normelleştirmek için adımlar atınız."