Erten Elektronik
Erten Elektronik
DOKTOR ÖMER AKIN NİJER’DE ŞİFA DAĞITTI

DOKTOR ÖMER AKIN NİJER’DE ŞİFA DAĞITTI

ABONE OL
13 Temmuz 2024 09:59
DOKTOR ÖMER AKIN NİJER’DE ŞİFA DAĞITTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altınözü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Akın TİKA tarafından görevli olarak gittiği Afrika ülkesi Nijer’de sünnet organizasyonunda yer alarak vatandaşlara şifa dağıttı.

Gönüllü olarak sağlık hizmetlerinin sınırlı olduğu ülkelere giderek şifa dağıtan Türk doktorları Afrika’da tarih yazmaya devam ediyor. Nijer’de ihtiyaç duyulan sağlık operasyonlarını gerçekleştirmek, sağlık hizmetlerinin kapasitesini artırmak, yerel doktorları eğitmek, yeni teknikleri göstermek ve ülkeler arası dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla 2006 yılından bu yana TİKA tarafından sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirilen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle BİSEG Gönüllüler Platformu işbirliğinde oluşan gönüllü ekip ile Nijer Sağlık Organizasyonu kapsamında Göz, Genel Cerrahi, KBB, Aile Hekimliği, Diş Tedavisi, Üroloji Kadın ve Çocuk Hastalıkları alanında yerel personeller ile işbirliği içerisinde 2 hastanede aynı anda yapılan çalışmalarda çok sayıda ameliyat gerçekleştirildi ve poliklinik hizmeti verildi.

AKIN MİNİK YUSUF İLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Nijer’de annesinin terk ettiği, ardından Hülya isimli bir Türk vatandaşının sahiplendiği zor şartlarda yaşamını devam ettirme gayretinde olan minik Yusuf ile yakından ilgilenen Dr. Ömer Akın, Yusuf’un zor kıta Afrika’dan çıkarak Nijer’e sultan olması temennilerini iletti. Akın, Nijer temaslarıyla ilgili açıklamasında; “Zor kıta Afrika’da, zor bir hayata başlangıç yapan “Yusuf” ile Nijer hatırası. 7 aylık erken doğum olmuş. Annesi terk etmek zorunda kalmış. Ölmek üzereyken, Hülya adında bir Türk kızı onu sahiplenmiş. Şu anda 6 aylık. Nijer’de TİKA destekli gönüllülerin maskotu olmuş. İnşallah Hz. Yusuf gibi kuyudan çıkıp, Nijer’e sultan olur” ifadelerini kullandı.

Tüm hastalara şifa dağıtmak gayesiyle yola çıkan Ömer Akın, Nijer’de vatandaşlara şifa dağıtarak görevini tamamlamasının ardından yurda dönerek Altınözü’ndeki hizmetlerini sürdürecek.

Haber: Hikmet OTUZBİR

En az 10 karakter gerekli