Erten Elektronik
Erten Elektronik
GÜZELMANSUR: HATAY SAHİPSİZ DEĞİLDİR

GÜZELMANSUR: HATAY SAHİPSİZ DEĞİLDİR

ABONE OL
24 Temmuz 2024 09:08
GÜZELMANSUR: HATAY SAHİPSİZ DEĞİLDİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, depremle yıkılan kent Hatay’ın sahipsiz olmadığını, CHP olarak Hatay’a sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.
TBMM’de Hatay’ın anavatana katılışının yıldönümü vesilesiyle bir konuşma yapan Milletvekili Güzelmansur; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hasta olmasına rağmen Hatay’a sahip çıktı. Hatay benim namusumdur dedi. Ama iktidar 23 yılda Hatay’a bir kez bile sahip çıkmadı. Hatay’a 23 yıldır üvey evlat muamelesi yaptı. Önce Hatay’a 400 bin Suriyeliyi doldurdunuz. 14 ülkeye açılan Yayladağı ve Cilvegözü Sınır kapılarını kapattınız. 23 yıldır da Hatay’a tek bir yatırım yapmadınız. Bakın şu az önce gördüğünüz resim. Tarım kenti Hatay, ticaret kenti Hatay. Kültür kenti Hatay, inançların buluştuğu kent Hatay. Medeniyetler kenti Hatay. Gastronomi kenti Hatay, mozaik kenti Hatay, kardeşliğin kenti Hatay’ın resmidir. AK Parti iktidarı tarafından hizmetten yoksun bırakıldığı için, ötekileştirildiği için, depremde yerle bir olan 17 aydır ilkel yaşama mahkum edilen, bir derdi bile çözülmeyen sorun üstüne sorun yaratılan Hatay’ın enkaz resmidir.
17 AYDIR SESİMİZİ DUYAN OLMADI
Şimdi bazı iktidar milletvekilleri itiraz ediyorlar. Düşünün bakalım, depremde niye en çok Hataylı öldü? Depremde niye en çok yıkım Hatay’da yaşandı? Hatay’a hak ettiği hizmeti yapsaydınız yeteri kadar hastane yapsaydınız Belen-Antakya otoyolunu yapsaydınız, depremde Hatay’a 3 gün geç gelmeseydiniz, çığlıklarımızı duysaydınız bu kadar yıkım, bu kadar ölüm olmazdı Hatay’da. Koskoca 18 ay geçti, 218 bin insanımız hala konteynerlerde yaşıyor. Hatay insanına söz verdiniz dediniz ki istemediğiniz hiçbir yeri rezerv alan yapmayacağız. Her Allah’ın günü bir bölgeyi rezerv alan ilan edip insanların evini yıkıyorsunuz. Şimdi depremzede insanların elektriğini kesiyorsunuz. Bu halka bu kadar zulüm edilmez. Kira yardımını kesiyorsunuz. Hatay’a sahip çıkma bu mudur? Buradan iktidara defalarca seslendim. Hatay’ı özel afet bölgesi ilan edin. Sigorta primini, vergisini, kredi faizini 2 yıl almayın yoksa Hatay’ı kaybederiz dedim. 17 aydır bizi duyan kimse olmadı. Allah aşkına söyleyin siz Hatay’ı bitirmeye and mı içtiniz? Ulu önderimiz Atatürk Hatay mücadelesi sırasında şöyle der; “Büyük meclisin kürsüsünden milletime söz verdim. Hatay’ı alacağım.” Ben de büyük millet meclisi kürsüsünden Hatay halkına söz veriyorum. İktidarın bu çelmelerinden yılmayacağız. CHP olarak Hatay’ı sahiplenmeye devam edeceğiz. Hatay’ı ayağa kaldırana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Hatay benim de şahsi meselem diyen, seçildikten sonra ilk seyahatini Hatay’a yapan sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e Hatay’ı sahipsiz bırakmadığı için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli