Erten Elektronik
Erten Elektronik
HATAY HALKI SİZE MİNNETTAR SAYIN VALİM

HATAY HALKI SİZE MİNNETTAR SAYIN VALİM

ABONE OL
5 Eylül 2024 11:41
HATAY HALKI SİZE MİNNETTAR SAYIN VALİM
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asrın felaketini en derinden yaşayan Hatay’ımıza yardım elini uzatan ilk kişi olan Hatay Valimiz sayın Mustafa Masatlı’ya çok şey borçluyuz Hatay halkı olarak.

Enkaz altındayken ekipleri sahaya dağıtan, enkazdan çıktıktan sonra sağlık sistemini toparlayarak iyileşmemizi sağlayan, gıdaya ihtiyacımız olduğu anda tüm şehirlerden yağan gıda yardımlarını organize ederek tüm vatandaşlara eşit şekilde dağıtan, daha sonrasında çadır ve konteyner ile devam eden süreçte “Hiçbir vatandaşımız açta, açıkta kalmayacak” diyen sayın valimiz devletin şefkatli yüzünü hepimize göstermişti.

Dediğini yaptı kimse açta açıkta kalmadı, asrın felaketinin ilk günlerini 81 ilden ve dünyanın 200 ülkesinden yağan yardımlarla asrın dayanışmasıyla aştık sayın Valimizin önderliğinde.

Ardından enkaz kaldırma çalışmalarında bitecek dediği gün bitti enkazlar ve Hatay’ın küllerinden doğuşunu elleriyle başlattı. İlk temeli kendisi kazdı, ilk betonu kendisi attı, ilk tamamlanan konutu kendisi ziyaret etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın katıldığı törende çalışmalarıyla övgü aldı.

Az şeyler yaşanmadı Hatay’da. Eğitim, sağlık, ulaşım, beslenme, haberleşme gibi tüm şehir altyapısı çökmüş iken bizim gözümüz, kulağımız, ayağımız oldu. Bize yön gösterdi, önderimiz oldu.

Allah Hatay’a böyle bir vali nasip ettiği için şükür etmemiz lazım.

Geriye dönüp baktığımızda hiç kimse ben yardım almadım, hastaneye gittim bana bakılmadı, ben şunu istedim yapılmadı diyemez. Herkese yardım elini uzattı sayın valimiz. En zor günlerde geminin dümenine en güvenilir kaptanı geçirirler ki fırtınalı okyanusta gemi limana sağlam yanaşabilsin.

Şükürler olsun ki Hatay için artık kara göründü.
Konutlar yükselmeye devam ediyor, vatandaşlarımız tamamlanan konutlara yerleşmeye başladı.

Yollar, sağlık tesisleri, haberleşme altyapısı, eğitim altyapısı, sosyal yardımlar iyileşmeye devam ediyor.

Hatay halkı için kötü günler geride kaldı cümlesini artık daha rahat kullanabiliyoruz. Açta, açıkta hiç kimse yok. Ben yardım alamadım, benimle kimse ilgilenmedi diyen hiç kimse yok.
Allah bir daha hiç kimseye böyle acı günler yaşatmasın, ama böyle kaptan olduktan sonra fırtınalı denizler, okyanuslar vız gelir. El birliği ile zor günleri atlatırız evel Allah…

Hatay halkı gönlü geniştir, kendisine yardım edeni unutmaz.

Hatay halkı size minnettardır sayın Valim…

Hikmet OTUZBİR
Hatay Büyükşehir Gazetesi
İmtiyaz Sahibi

En az 10 karakter gerekli