Erten Elektronik
Erten Elektronik
HATAY’DA AYAKKABI ÜRETİM TESİSİ TEMELİ ATILDI

HATAY’DA AYAKKABI ÜRETİM TESİSİ TEMELİ ATILDI

ABONE OL
23 Ekim 2024 13:47
HATAY’DA AYAKKABI ÜRETİM TESİSİ TEMELİ ATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HATAY’ın Antakya ilçesinde Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı ve DOĞAKA destekleriyle ayakkabı imalatçılarına yönelik ayakkabı üretim tesisinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve DOĞAKA destekleri ile Hatay’a kazandırılacak olan Hatay Ayakkabı İmalatçılarına yönelik ortak kullanım ve üretim tesisinin temel atma törenine Romanya Büyükelçisi Stefan Alexandru Tinca, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve DOĞAKA Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu ve kurum amirleri katıldı.

550 BİN DOLAR BÜTÇEYLE İNŞA EDİLİYOR

Projenin bileşenlerinden biri olan İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları (İHKİB) Eğitim Vakfı tarafından ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren imalatçılara eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek. Bu sayede sektörün ihracat kapasitesinin artırılması hedefleniyor. UNDP aracılığıyla DOĞAKA tarafından uygulanacak olan 550.000 dolar bütçeli proje kapsamında kurulacak ortak kullanım ve eğitim merkezinin sektörün ortak imalat ve kalifiye personel ihtiyaçlarını karşılaması hedefleniyor.

En az 10 karakter gerekli