HATAY’DA ÇOCUK SEVGİ EVLERİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katıldığı törenle hizmete girdi.
Açılış törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri, belediye başkanları ile kurum amirleri katılım gösterdi.


GÖRDÜN: SERDAR DEMİR’İN HAYALİYDİ
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Projenin, 3 yıl önce trafik kazasında yaşamını yitiren TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir'in hayali olduğunu söyledi. Görgün, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ilk anından itibaren tüm imkanlarla milletin hizmetinde olduklarını belirterek; “Hatay Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi 80 çocuğu ağırlayacak. Sitede yeşil alan, spor salonu, bilgisayar odası, atölye, basketbol, voleybol, plaj voleybolu, tenis, badminton ve golf sahaları yer alıyor” dedi.


MASATLI: ÇOCUKLARIMIZ BİZE EMANET
Hatay Valisi Mustafa Masatlı depremlerin ardından kentte yürütülen çalışmalara değinerek; “Öksüz ve yetim çocuklarımızı yalnız bırakmadık, bırakmıyoruz. Onları devletimizin şefkatinde geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz." dedi. Vali Masatlı, "Yüreğimizdeki Işık" projesi ile öksüz ve yetim çocukların yanında olacaklarını da ifade etti.
Merhum Serdar Demir'in ailesinin de katıldığı açılış töreninin ardından Göktaş ve beraberindekiler, siteyi gezdi.