Hatay‘ın Arsuz ilçesinde bir evinin bahçesinde 174 kök Hint keneviri bitkisi ile 115 litre kaçak içki ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Akçalı Mahallesinde ikamet eden C.G. isimli şahsın evinin bahçesinde kenevir ektiği bilgisi üzerine arama yapıldı. Jandarma Suç Araştırma Timlerinin yaptığı aramada evin bahçesinde boyları 30 ile 80 cm arasında değişen 174 kök Hint keneviri bitkisi ile 115 litre boğma olarak tabir edilen kaçak rakı ele geçirildi.
Şüpheli C.G. gözaltına alındı.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 96 bin adet uyuşturucu hap ve silah ele geçirildi.
Reyhanlı Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri ile İstihbarat Grup Amirliği ekipleri ortak çalışma ile uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan şahıslara yönelik çalışma yaptı.
İhbar üzerine bir araç Göl kavşağında durdurularak, arama yapıldı. Araçta 6 parça halinde 6 bin adet captagon hap, 1 adet ruhsatsız tabanca, 8 bin ABD Doları ve çanta içerisinde 90 parça halinde 90 bin adet captagon hap ele geçirildi.
Araç içerisinde bulunan B.C.D. ve D.Ç. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınırken, ayrıca ele geçirilen toplam 96 bin adet captagon hap ile ilgili 3 kamu görevlisi yakalanarak gözaltına alındı.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde bir araçta uyuşturucu arayan ekipler, tarihi eser ele geçirdi.
Hatay İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir araçta uyuşturucu ve uyarıcı madde olabileceği ihbarını aldı. Kırıkhan İlçesi Topboğazı Mahallesi’nde S.A. isimli şahsın kullandığı araç durdurularak arama yapıldı.
Araçta uyuşturucu madde arama köpeği Öğle ile birlikte yapılan arama sonucunda, aracın motor kısmına gizlenmiş vaziyette 1 adet İslami dönem altın sikke, 3 adet bronz mühür, 3 adet yüzük kaşı, 2 adet altın küpe, 1 adet altın yüzük, 1 adet kurşun medusa başı, 2 adet bronz baskı, 1 adet heykel başı bronz ip baskılı, 1 adet heykel başı aplik bronz, 1 adet bronz obje, 6 adet bronz kandil, 3 adet kandillere ait parçalar, 1 adet hayvan figüranı, 8 adet gümüş Helenistik dönem taklidi sikke, 1 adet sikke kalıbı ve 2 adet amulet taş altın ele geçirildi.
Şüpheli S.A. gözaltına alına alınarak hakkında adli işlem yapıldı.
Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde bir iş yerinde 40 kilo 650 gram gümrük kaçağı nargile tütünü ele geçirildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucu, ekiplerin yapmış olduğu çalışmada, Haraparası Mahallesinde bir iş yerinde gümrük kaçağı nargile tütünü olduğunu belirledi.
İş yerinde yapılan aramada, 40 kilo 650 gram gümrük kaçağı nargile tütünü ele geçirilirken, Y.U. ile U.U. isimli şahıslar haklarında adli işlem yapıldı.
İHA
GENEL
11 Mart 2025KÖŞE YAZILARI
11 Mart 2025GÜNDEM
11 Mart 2025GÜNDEM
11 Mart 2025GÜNDEM
11 Mart 2025GÜNDEM
11 Mart 2025GÜNDEM
11 Mart 2025