Erten Elektronik
Erten Elektronik
İNSTAGRAMA ERİŞİM ENGELLENDİ

İNSTAGRAMA ERİŞİM ENGELLENDİ

ABONE OL
2 Ağustos 2024 09:04
İNSTAGRAMA ERİŞİM ENGELLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sosyal medya platformu Instagram’a erişimi engelledi.
BTK’nın site bilgileri sorgu sayfasına göre Instagram.com’a erişim engellendi.
Kurumun sosyal medya platformuyla ilgili sorguya verdiği yanıt şöyle:
“instagram.com, 02/08/2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.”
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz’da X’teki paylaşımında Instagram’ı şiddetle kınadığını açıklamıştı.
Altun şöyle yazmıştı:
“İsrail ne kadar Filistinli öldürürse öldürsün, Filistin’in haklı davası tarihten silinmeyecektir. İsrail devleti de yargısız infazların, suikastların, işgalin ve soykırımın faili olarak tarihe geçecektir.
Ayrıca, Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.
Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.“
BTK kaynaklarından bilgi alan CNBC-e’nin haberine göre Filistin ve İsmail Haniye suikastı sonrası paylaşımlara getirilen engeller nedeniyle Instagram’a erişim engellendi.
Re’sen kapatma kararlarında 24-48 saat arasında mahkeme kararı alınması gerekirken BTK kaynağı ‘Mahkemeden kararın bugün alınmasının beklendiğini’ söyledi.

En az 10 karakter gerekli