Erten Elektronik
Erten Elektronik
KARA: AFET YAŞAMIŞ ÇİFTÇİNİN SESİNİ DUYUN ARTIK

KARA: AFET YAŞAMIŞ ÇİFTÇİNİN SESİNİ DUYUN ARTIK

ABONE OL
18 Temmuz 2024 17:20
KARA: AFET YAŞAMIŞ ÇİFTÇİNİN SESİNİ DUYUN ARTIK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara Hatay’ın Belen İlçesinde meydana gelen yangında tarladaki ürünleri zarar gören çiftçilerin zararlarının halen ödenmediğini dile getirdi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 2023 Yılı Hatay’ın Belen ilçesinde yaşanan yangın felaketinde evleri ve tarladaki ürünleri zarar gören çiftçilerin 1 yıl geçmesine rağmen zararlarının karşılanmadığını söyledi.

Kara, ’’ Vatandaşımız deprem yaşadı, insanların zaten hayatta kalma mücadelesi varken, hala konteyner kentlerde, derme çatma alanlarda yaşam mücadelesi verirken destek olunması gerekirken mevzuat gösterilip kaderlerine terk ediliyorlar. Sürekli sellerle, yangınlarla ve iklim krizinin olumsuz etkileri ile mücadele eden çiftçimizin artık ayakta duracak hali kalmamıştır. İstedikleri zaman bir gece yarısı kararnamesiyle her türlü atama kararı çıkaranlar pekala çiftçilerimiz için de mevzuatı düzenleyebilirler. ‘’ dedi.

’SENİN SİGORTAN YOK ‘’ DİYEMEZSİNİZ

Yıldırım Kara “Mağdur çiftçilerimizin talepleri, bizim de taleplerimizdir. Zaten büyük bir doğal afet yaşamış maddi manevi çöküntü yaşamış bir bölgedeyiz. Dolu, sel ve yangın afetleri nedeniyle mağdur olan üreticinin, sigortası olup olmadığına bakılmaksızın hasar tedbirleri yapılıp zarar tanzimleri devlet tarafından karşılanmalıdır. Üreticimiz Bakanlığın kapısına gittiğinde mevzuat gösterilip ‘’Senin sigortan yok ‘’ bu coğrafyaya bu topraklara yapılacak en büyük kötülüktür. Çiftçilerimizin banka ve kooperatiflere olan kredi borçları ertelenmeli, vadeleri uzatılmalı, faizleri silinmelidir. Hasar tespit raporları ivedilikle hazırlanarak yurttaşlarımız kurumlar arasında bırakılmamalıdır” dedi ve her konuda çiftçilerin yanında olacaklarını söyledi.

En az 10 karakter gerekli