Erten Elektronik
Erten Elektronik
KURUYER’DE 40 YILLIK ŞEBEKE YENİLENİYOR

KURUYER’DE 40 YILLIK ŞEBEKE YENİLENİYOR

ABONE OL
27 Temmuz 2024 12:36
KURUYER’DE 40 YILLIK ŞEBEKE YENİLENİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), fiziki ömrünü yitirerek içme suyu kesintilerine sebep olan ve su iletiminde yetersiz kalan şebekelerde yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
İçme suyu şebeke inşa çalışmalarını sürdürerek sağlıksız, ekonomik ömrünü tamamlamış ve sık sık arızalanan boruları bertaraf etme çalışmalarının sürdüren HATSU, Antakya ilçesine bağlı Kuruyer Mahallesi Merkez Sokak’ta yetersiz kalan şebekenin daha büyük ebatlardaki borularla yeniledi.
Çalışma kapsamında 500 metre hat inşa edildiğini ve abone bağlantı çalışmaları açıklayan Genel Müdürlük, yaşam kaynağı olan içme suyunun vatandaşlara sağlıklı, temiz ve daha kaliteli bir şekilde iletilmesi amacıyla basınca dayanıklı boruların çekildiğini belirtti.
Ayrıca İdare, kayıp ve kaçağı minimum seviyeye çekmek için de çalışmaların kent genelinde sürdüğünü vurguladı.

MUHTAR KARADENİZ: YAPILAN HİZMETLERİ GÖRÜYORUZ

Çalışmalar konusunda duygu ve düşüncelerini dile getiren Kuruyer Mahalle Muhtarı Yusuf Karadeniz, “Mevcut şebekemiz 35-40 yıllıktı. Borularımızın çoğu çürük durumdaydı ve büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Eski şebekelerin yenilenmesi için HATSU’ya başvurduk. İlk etapta 500 metre şebekemiz, basınca dayanıklı borularla yenilendi. HATSU ekipleri elinden geleni yapıyor ve yapılan hizmetleri görüyoruz. Başkan Mehmet Öntürk’e ve HATSU ekiplerine hizmetleri için teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli