Erten Elektronik
Erten Elektronik
MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN ALTINÖZÜ ESNAFININ SESİ OLDU

MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN ALTINÖZÜ ESNAFININ SESİ OLDU

ABONE OL
18 Temmuz 2024 10:44
MİLLETVEKİLİ ÇALIŞKAN ALTINÖZÜ ESNAFININ SESİ OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Altınözü Kardeşlik Çarşısı esnafının mağduriyetini TBMM’de gündeme taşıdı.

Esnafa önce abonelik verilmemesi, ardından da kaçak elektrik kullandıkları gerekçesiyle ceza kesilmesinin deprem bölgesindeki vatandaşların mağduriyetini arttırdığını belirten Milletvekili Çalışkan, sorunun derhal çözümlenmesi gerektiğini dile getirdi.

“KESİLEN CEZALAR İPTAL EDİLMELİDİR”

Milletvekili Çalışkan TBMM oturumunda yaptığı gündem dışı konuşmasında; “Hatay’ın Altınözü ilçesinde AFAD tarafından yapılan Kardeşlik Çarşısı’nda bulunan 82 esnafa kaçak elektrik kullanması nedeniyle ceza yazıldı. Esnaflara 11 Bin TL ile 24 Bin TL arasında yazılan bu cezanın derhal kaldırılması gerekmektedir. Çünkü bu vatandaşlarımız EnerjiSA’ya gidip kaydolmak istediklerinde sistemde yerin görülmediği belirtilmektedir. Bu haksız bir uygulamadır. Kaldı ki deprem sonrası yapılan evlere de geçici abonelik mutlaka verilmelidir. Hatay depremde büyük mağduriyetle karşı karşıyadır. Altınözü esnafımıza, Antakya merkez konteyner çarşı esnafımıza sahip çıkmanın zamanıdır. Bu vesileyle rezerv alan sorunu da bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın mağduriyeti devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Altınözülü vatandaşlar başta olmak üzere Hatay’ın her sorununu gündeme taşıyan Milletvekili Çalışkan’a Hataylı vatandaşlar tam destek verdi.

En az 10 karakter gerekli