Erten Elektronik
Erten Elektronik
REKTÖR EREN YÖK ZİRVESİNE KATILDI

REKTÖR EREN YÖK ZİRVESİNE KATILDI

ABONE OL
22 Ekim 2024 13:22
REKTÖR EREN YÖK ZİRVESİNE KATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonuna Dair Üniversiteler ile Bölgesel Toplantılar” serisinin ikincisine katıldı.
Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, üniversitelerin geleceğine dair stratejiler ve yükseköğretim sisteminin dönüşüm süreci ele alındı. Toplantıda, yükseköğretim alanında önümüzdeki yıllarda ortaya çıkabilecek fırsatlar ve karşılaşılabilecek sınamalar üzerinde duruldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar bu kapsamda üniversitelerle birlikte çalışarak, yükseköğretim sistemimizin geleceğine dair kapsamlı bir yol haritası oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı.


ÖZVAR KARAR ALMA SÜREÇLERİNE DEĞİNDİ
Prof. Dr. Erol Özvar, toplantıda yaptığı değerlendirmede yükseköğretim kurumlarının karar alma ve uygulama süreçlerinde geniş katılımlı bir paydaş anlayışıyla hareket etmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, üniversitelerimizin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli genç nesillerin yetiştirilmesi ve bilimsel üretim seviyemizin artırılması noktasında kritik bir rol oynadığını belirtti. Toplantı, üniversitelerimizin 2030’a doğru yükseköğretimdeki rolünü daha da güçlendirmek adına fikir alışverişi yapılması ve ortak hedeflerin belirlenmesiyle sona erdi. Rektörümüz Prof. Dr. Veysel Eren, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi olarak bu süreçte aktif rol almaya devam edeceklerini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli