Erten Elektronik
Erten Elektronik
TÜRK ORDUSUNA “ÖZYURT” ZIRHI

TÜRK ORDUSUNA “ÖZYURT” ZIRHI

ABONE OL
9 Ağustos 2024 20:36
TÜRK ORDUSUNA “ÖZYURT” ZIRHI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ı yaptığı yatırım ve yardımlarla kucaklayan Özyurt Savunma Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi iş insanı Serdar Özyurt, yeni projesiyle Türkiye’ye zırh örecek.

Dört bir yanı düşmanlar ve işbirlikçileriyle dolu olan cennet vatanın savunmasına büyük katkı yapmaya hazırlanan Özyurt’un zırhı Türk ordusuna da kalkan olacak. Türkiye ülke dışından gelecek en ufak tehlikeye dahi göz açtırmayacak.

ERDOĞAN’IN AJANDASININ İLK MADDESİ “ZIRH TEKNOLOJİSİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin (SSİK) en kritik gündem başlıklarından biri, hava savunması için hedeflenen ‘Çelik Kubbe’nin yanı sıra kuantum teknolojileri oldu. Komitede, kuantum teknolojilerine yönelik altyapı oluşturmak için projeler geliştirilmesi kararlaştırıldı. Komitenin kuantum teknolojileriyle ilgili karan savunma sanayisi sektörünü hareketlendirdi. Özyurt Silah Sanayii Şirketi Yönetim Kurulu Baş- kanı Serdar Özyurt, özel bir birim kurarak AR-GE bütçesi ayıracakları kuantum teknolojilerine ilişkin, “Geleceğin orduları, kuantum ordusu olacak. Özellikle kuantum teknolojisiyle geliştirilecek insan-makine arayüzünü güçlendiren giyilebilir sensörler, süper asker dönemini başlatacak” dedi.

ÖZYURT 10 MİLYAR DOLARLIK PAZARA HÜKMEDECEK Kuantumun atom altı parçacıkları ortaya çıkaran bir teknoloji dalı olduğunu belirterek, gelecek 10 yılda Türkiye’de kuantum teknolojilerinin yaklaşık 10 milyar dolarlık pazara ulaşmasının öngörüldüğünü kaydeden Özyurt, bir grup gazeteciyle sohbetinde şunları söyledi: “Kuantum teknolojileri ile savunma sanayisinde mühimmatların isabet hassasiyetlerinin artırılması, düşmanı uzaktan tespit etme ve haberleşmesine girilmesi, düşmanın bilgi toplamasına engel olma, radar etkinliğinin artırılması, komuta, kontrol, haberleşme ve istihbarat kabiliyetinin artırılması, tek asker ve birlik seviyesinde durumsal farkındalığın yükseltilmesi, yapay zeka kullanan otonom ana ve yardımcı sistemlerin kullanılması mümkün olacak. Geleceğin orduları, kuantum ordusu olacak. Özellikle kuantum teknolojisiyle geliştirilecek insan-makine arayüzünü güçlendiren giyilebilir sensörler süper asker dönemini başlatacak. Güçlü kuantum bilgi. sayarlar tarafından gelişmiş yapay zekânın etkinleştirilmesi ile Türk ordusu gücüne güç katacak.”

En az 10 karakter gerekli