ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN KÜLTÜR VE SPOR

Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner öncülüğünde Belen Soğukoluk’ta kültürel ve sportif etkinlikler gerçekleştirildi.
Programa Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Türk Eğitim-Sen 1 nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, MHP Belen İlçe Başkanı Seyfullah Gürbüz, Belen Ülkü Ocakları temsilcileri ve ülkücü gençler katıldı.
Soğukoluk yaylasında gerçekleştirilen programda Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin projelerinin tanıtıldı. 40 Asırlık Türk Yurdu Hatay’da, Uyuşturucu ve Teröre Geçit Yok temalı çalışmalar aktarıldı ve kültürel spor yarışmaları düzenlendi. Düzenlenen yarışmalarda ülkücü gençler fiziksel ve kültürel alanlarda yaşıtlarıyla yarıştı. Kazananlara ödülleri takdim edilirken, yarışmanın ardından yemek ikramı gerçekleştirildi.


DÖNER: ÜLKÜ OCAKLARI UYUŞTURUCUYA HAYIR DİYOR
Programda konuşan Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Alihan Döner, Kadim şehir Hatay’da Atatürk'ün mirasına sahip çıkarak tüm tehditlere karşı dimdik duracaklarının altını önemle çizdi. Döner yaptığı açıklamada; “Tarihi, kültürel ve manevi zenginliğiyle bilinen Hatay, deprem sonrasında büyük yaralar aldı. Ancak fiziksel yıkımın ötesinde, afetin toplumsal ve psikolojik etkileri de göz ardı edilemeyecek boyutlarda. Özellikle gençlerimiz, yaşadıkları travmaların sonucunda büyük bir savunmasızlık içine düşmüş ve ne yazık ki bu durum uyuşturucu ve madde bağımlılığı gibi tehlikeli alışkanlıkların yayılmasına zemin hazırlamaktadır. Ülkü Ocakları olarak; uyuşturucuya, madde bağımlılığına, terör sempatizanlarına ve her türlü toplumsal tehdide karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hatay’ın birliğini ve geleceğini tehdit eden hiçbir unsura geçit vermeyeceğiz. Bu kadim şehirde, Atatürk'ün mirasına sahip çıkarak tüm tehditlere karşı dimdik duracağız!” ifadelerini kullandı.
Program sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.