Erten Elektronik
Erten Elektronik
VALİMİZ HATAY’IN DEPREM HAFIZASI VE VAZGEÇİLMEZİDİR

VALİMİZ HATAY’IN DEPREM HAFIZASI VE VAZGEÇİLMEZİDİR

ABONE OL
5 Temmuz 2024 21:47
VALİMİZ HATAY’IN DEPREM HAFIZASI VE VAZGEÇİLMEZİDİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valimiz sayın Mustafa Masatlı beyefendi kentimize dünya tarihinin yaşadığı en trajik anlardan birinde görevli olarak geldi.

Bu kente gelen herkes güzelliğine, lezzetlerine ve kentin insanına hayran kalır ve gitmek istemez. Ancak öyle zor bir dönemde geldi ki sayın valimiz Hatay’a. Vatandaşlarımızın derdine derman olmak, hayır dualarını almak için geldiği kentte asaleten aldığı görev ile tüm Hataylıların kalbini kazandı.

Tutamayacağı sözü vermeyen, verdiği sözleri de zamanında tutmasıyla mahir sayın valimiz 2023 yılı sonuna kadar yıkım faaliyetlerinin tamamlanacağını söylemiş, yılsonu geldiğinde kentimizde yılım faaliyetleri tamamlanmıştı.

Yine TOKİ’nin 110 bini aşkın hak sahibi için tüm konutları 2025 yılının sonunda teslim edeceğini açıkladı sayın valimiz. Ayrıca konutların sonuncusu yılsonunu bulmadan sahiplerine verilecektir. Hatay’ımızın deprem sürecinde halkımızı tenzih ederek söylüyorum tüm kahrını çeken bir valimiz olduğu için Hatay halkı olarak çok şanslıyız.

Sayın valimizin şahsında Hatay’ımızın deprem hafızası ifadesini kullanıyorum. İlk günden bu yana aralıksız bulunduğu şehrimizi kendi evi bilip umutlarımızın yeniden yeşermesini sağladığı için kendisine müteşekkiriz.

Beslenme, barınma, altyapı, sosyal ve sağlık ihtiyaçları, daha sonradan konut, işyeri inşaatları ile adeta Hataylılar için destek savaşı veriyor.

Hatay Valimiz sayın Mustafa Masatlı beyefendi gerçek bir devlet terbiyesi ile yetişmiş vali olarak Hatay’ımızda her görüşe saygı duyarak, her kesimden vatandaşı aynı hoşgörü ile kucaklayarak Hatay’ımızı 15 ilçesi, 15 ayrı dili, ayrı dinleri, ayrı görüşleri ortak çatı altında buluşturmayı başardı.

Sayın valimiz Hatay’ın kırmızı çizgisi olmuştur. Sayın valimiz yerle bir olmuş şehrimizde 15 ilçemizi topyekun ayağa kaldırma yolunda sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da tam destekleriyle çalışmalarını üstün bir performans ile sürdürürken, bizlere de naçizane yol gösterme görevi düşerse basın temsilcileri olarak seve seve yapacağımızı bir kez daha açık kalple ifade ediyorum.

Hatay’a yaptığı hizmetler için Hataylı hemşehrilerim adına teşekkürlerimi arz ediyor, daha uzun yıllar kentimizin ayağa kalkmasının yanı sıra Türkiye Yüzyılı hedefleri kapsamında belirlenen kentimizin Türkiye’nin en güzel 5 şehri arasına girmesi hedefimiz doğrultusunda çalışmalarını kentimizde sürdürmesini yüce rabbimizden diliyorum.

Hikmet OTUZBİR

Hatay Büyükşehir Gazetesi

İmtiyaz Sahibi

En az 10 karakter gerekli